În data de 30.11.2019, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, la aproximativ un kilometru de la linia de frontieră, un autoturism de teren marca Jeep Grand Cherokee, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Brodina, jud. Suceava.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru oprirea autovehiculului, iar, la scurt timp, mașina a fost descoperită abandonată, cu cheile în contact și portierele deschise.

Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașina abandonată se puteau observa mai multe colete cu țigări, iar în aproprierea autoturismului erau mai multe cartușe cu țigări.

Coletele cu ţigări de contrabandă au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.622 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 124.277 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 8.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* În aceeași zi, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, folosind aparatura de vedere pe timp de noapte, un echipaj a observat două persoane care se deplasau dinspre râul Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră s-au deplasat pe direcția respectivă, iar în urma cercetării zonei, la aproximativ 350 metri de linia de frontieră spre interior, într-un adăpost pentru animale, au descoperit opt colete cu țigări, acoperite cu mai mulți baloți de paie.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 58.500 lei.

Totodată, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet