În data de 01.03.2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 23.15, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Valea Vișeului, județul Maramureș, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somații prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

Totodată, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite 6 colete, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că sunt 3.000 pachete cu țigarete de proveniență ucraineană.

Ţigaretele în valoare de 35.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

În data de 01.03.2021, în jurul orei 19.10, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un cetăţean ucrainean care conducea un automarfar cu semiremorcă și care transporta PAL melaminat pe ruta Ucraina-România.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cabina automarfarului, cantitatea de 1.000 pachete cu ţigarete, de provenienţă ucraineană.

Țigaretele în valoare totală de 1.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean s-a instituit măsura interzicerii intrării în România pe o perioada de 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și