În data de 25 februarie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Vişeu de Sus au organizat şi desfăşurat o acţiune, în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 7.30, un echipaj din cadrul sectorului a identificat pe raza localităţii Săliştea de Sus, jud. Maramureş, un autoturism marca Skoda, la volanul căruia se afla Şandor G., de 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Harghita.

La controlul efectuat asupra maşinii, în portbagaj au fost descoperite şase colete cu ţigări.

Totodată, în apropiere a mai fost descoperit un autoturism marca BMW, condus de către Elek B., de 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Harghita. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că acesta avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări, efectuat de Şandor G.
Cele două autoturisme, ţigările precum şi conducătorii auto au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 26.600 lei.
Cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că autoturismul marca BMW este radiat din circulaţie din luna ianuarie 2015. Astfel, Elek B. mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau
conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

De asemenea, autoturismul marca Skoda folosit la transportul ţigărilor, în valoare de 11.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

* Lucrători din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun, au depistat în trafic, pe raza localităţii Bogdan Vodă, jud. Maramureş, un autoturism al cărui şofer, la observarea patrulei poliţiei de frontieră, a întors şi a virat pe o strada lăturalnică.

Drept urmare, s-a trecut la urmărirea autovehiculului, care a fost descoperit abandonat.

La controlul efectuat asupra acestuia au fost descoperite mai multe baxuri cu ţigări, fapt pentru care a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Cu această ocazie, ţigările aflate în autoturism au fost inventariate rezultând cantitatea de 15.370 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 136.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări pentru identificare persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și