În urma percheziției au fost descoperite aproximativ 45.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 526.000 lei şi două autoturisme de teren folosite la activități infracționale.

* În data de 15 martie a.c., în baza unor date deținute cu privire la faptul că la domiciliul unei persoane de pe raza județului Suceava este depozitată o cantitate de țigări de proveniență ucraineană, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, o echipă operativă s-a deplasat la imobilul respectiv unde a fost identificat proprietarul acestuia, G. T., în vârstă de 55 de ani.

În baza mandatului de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Rădăuți, polițiștii de frontieră au efectuat, începând cu ora 16.00, o percheziție la domiciliul acestuia, ocazie cu care, într-o anexă gospodărească, a fost descoperită o însemnată cantitate de țigări, de proveniență ucraineană.

De asemenea, în curtea imobilului au fost descoperite și două autoturisme de teren, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea erau folosite la transportul țigărilor.

Țigările și cele două autoturisme au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 44.940 pachete cu țigări (aproximativ 90 baxuri), de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 526.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cele două autoturisme de teren înmatriculate în Marea Britanie, în valoare de peste 23.000 lei, au fost reținute în vederea continuării cercetărilor.

Pe timpul acțiunii, proprietarului imobilului, G. T., a acuzat o stare de rău, fapt pentru care a fost solicitată prin serviciul de urgență 112 o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, pentru efectuarea de îngrijiri medicale, fără a necesita însă internare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se desfășoară activități specifice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

* În data de 15 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației, pe timpul unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, județul Suceava, două persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, însă, deoarece acestea nu s-au supus, au fost executate 2 focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Persoanele în cauză au abandonat coletele și s-au dispersat, folosindu-se de acoperirile de teren din zonă.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre evenimentul de frontieră, iar în zonă polițiștii de frontieră au descoperit 2 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.500 pachete de țigări, marca Marble, în valoare de aproximativ 41.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet