În dimineața zilei de 2 octombrie a.c., s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Oleksandr K., în vârstă de 36 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia .

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spătarele scaunelor și bordul autoturismului, cantitatea de 200 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 270 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, polițiștii de frontieră au luat față de cetățeanul ucrainean, măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 02.10.2017

În data 2 octombrie a.c., în jurul orei 21.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, pe drumul ce face legătură între Sighet și localitatea Cavnic, un microbuz marca Renault Master, despre care existau informații că transporta țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a microbuzului, însă conducătorul auto a ignorat semnalele lucrătorilor noștri continuându-și deplasarea în mare viteză spre localitatea Cavnic, jud. Maramureș.

Drept urmare, a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Orașului Cavnic și Baia Sprie pentru blocarea în trafic a autovehiculului. La scurt timp, microbuzul a fost descoperit de către polițişti abandonat într-o balastieră de pe raza localității Șurdești, jud. Maramureș.

Polițiștii de frontieră au ajuns imediat la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că în microbuz se află mai multe baxuri care conțin țigări, fapt pentru care mijlocul de transport a fost dus la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 32.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 299.000 lei.

În continuarea cercetărilor s-a stabilit faptul că plăcuțele de înmatriculare aplicate pe microbuz aparțin unui alt autoturism.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În dimineața zilei de 3 octombrie a.c., în jurul orei 06.20, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au depistat în trafic, pe comunicația Nisipitu-Brodina, un autoturism marca Mercedes ML, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate de polițiștii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care lucrătorii noștri au pornit în urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză.

După 2 km, conducătorul auto a pierdut controlul volanului ieșind de pe carosabil, moment în care a abandonat mașina și a fugit profitând de acoperirile din teren.

În continuarea cercetărilor, s-a constatat că mașina abandonată era plină cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.518 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Țigările, în valoare de 181.600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 4000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.

În continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și