Accidentul în cauză s-a produs în jurul orei 11:45 pe DJ 185, dinspre Bârsana spre satul Văleni. În fapt, un autoturism condus de către o femeie a surprins și accidentat un motociclist care se afla în depășirea acestuia. Conducătoarea auto a virat la stânga cu intenția de a intra în curtea unui imobil, unde locuia. În comunicatul Poliției se specifică faptul că aceasta a semnalizat corespunzător intenția de a vira la stânga, fapt contrazis de către câțiva localnici, martori la accident. În comunicatul Poliției nu se specifică nimic despre faptul că orice conducător auto, chiar dacă semnalizează intenția de a schimba direcția de mers, are obligația de a se asigura temeinic atât din față, cât și din spate că manevra respectivă nu prezintă pericol pentru circulația publică.

În timp ce conducătoarea auto a virat la stânga, autoturismul a blocat ambele sensuri de mers ale șoselei, fiind lovit în ușa față stânga de către motocicleta care se afla în depășirea autoturismului. În urma impactului, motociclistul, care nu deținea permis de conducere și nici nu purta cască, a fost proiectat peste autoturism, căzând în șanț și suferind leziuni grave. Din păcate, acesta a decedat după cca o oră de la producerea accidentului.

Conform celor relatate de către localnicii din zonă, șoferița R. Maria este cumnata agentului de poliție Moldovan Cristian, încadrat la Biroul rutier al Poliției mun. Sighetu Marmației și este domiciliat în comuna Bârsana. Șoferița l-a sunat imediat pe cumnatul său, agentul Moldovan Cristian, care nu era de serviciu, acesta ajungând la fața locului în mai puțin de cinci minute de la producerea accidentului.

Tot localnicii mai susțin că martor la întreaga tragedie a fost un angajat al firmei Sebi Marc SRL din Sighet, care, inițial, ar fi susținut că autoturismul nu a semnalizat schimbarea direcției de mers. Martorul respectiv ar fi fost luat deoparte la o „discuție” de către agentul Moldovan și, ulterior, și-ar fi schimbat declarația, în sensul că ar fi văzut că, de fapt, autoturismul a semnalizat intenția de a schimba direcția de mers. Totodată, agentul Moldovan a dispus (în calitate de ce???) mutarea mașinii implicate în accident în afara părții carosabile. Ba chiar, conform localnicilor, acesta ar fi încercat să șteargă urmele de frânare ale motocicletei de pe asfalt cu o bucată de bloc de tip BCA, care imprimă urme albe precum creta.

Localnicii au sunat la 112 și au anunțat că există un motociclist grav rănit în urma unui accident, ambulanța sosind la fața locului în aproximativ 25 de minute și preluând victima care, din păcate, a decedat la scurt timp după sosirea la Spitalul mun Sighet.

Câțiva localnici, martori la accident sau sosiți imediat după producerea acestuia, susțin că în tot acest răstimp de aproximativ 35 de minute, de la producerea accidentului și până la sosirea ambulanței, nici agentul de poliție Moldovan și nici conducătoarea auto nu au acordat niciun fel de îngrijiri medicale victimei, deși legea îi obliga să acorde primul ajutor, lăsând-o pur și simplu să zacă în șanț. Agentul de poliție sighetean, susțin martorii, era preocupat mai mult de cum să o scoată pe cumnata sa nevinovată de producerea accidentului, decât de soarta victimei.

Mai jos puteți urmări un VIDEO ȘOCANT cu motociclistul zăcând singur în șanț, fără să primească niciun fel de ajutor. filmarea a fost făcută la aproximativ 10 minute de la producerea accidentului. În filmare se poate observa cum motociclistul accidentat geme de durere și cere ajutor, iar în fundal se observă autoturismul implicat în accident, care este mutat de pe șosea în afara părții carosabile.

La cca trei ore de la producerea accidentului și după decesul victimei, la fața locului a sosit o echipă de anchetă, formată dintr-un polițist rutier din Sighet și laboratorul criminalistic aparținând Poliției mun. Sighet pentru a derula cercetările la fața locului. Între timp, mai multe probe au fost alterate cu concursul agentului de Poliție Moldovan Cristian, potrivit celor prezenți la fața locului.

„Când i-am spus că nu face bine ce face și că mai bine s-ar îngriji de victimă, polițistul Moldovan ne-a amenințat că rămânem cu toții fără permis. Dar cum să nu zic nimic când vedem că tânărul zăcea în șanț și el (polițistul - n.r.) se preocupa cum să o scoată nevinovată pe cumnată-sa (conducătoarea auto - n.r.). Nu va fi dreptate în veci în țara asta!”, a declarat un martor la accident pentru Sighet 247, cu rugămintea să nu îi dezvăluim numele pentru a nu avea de suferit de pe urma unei eventuale răzbunări a agentului de poliție Moldovan Cristian.

Tânărul decedat, originar din județul Iași, locuia în comuna Bârsana de aproximativ opt ani. Acesta lucra cu ziua prin sat pentru a-și câștiga existența. Localnicii susțin că bărbatul era muncitor și nu a creat probleme niciodată în comună.

ACTUALIZARE

Cu privire la aspectele semnalate în acest articol conducerea IPJ Maramureș a dispus efectuarea cu celeritate a unor verificări punctuale, coordonate de seful Serviciului Rutier Maramureș, privind modul de gestionare a intervenţiei poliţiştilor la accidentul din Bârsana.


Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și