“TU PUI ȚIGANII PE MINE? MĂ AMENINȚI TU PE MINE?”
Acestea sunt întrebările pe care polițistul local i le adresează bărbatului aflat la pământ.

Noi l-am sunat pe Gheorghe Perian, comandantul Poliţiei Locale Baia Mare, însă acesta nu s-a sinchisit să răspundă la telefon (probabil pentru că a început weeekendul).

Totodată, am solicitat un punct de vedere oficial din partea IPJ Maramureş.

ACTUALIZARE 1

În urma apariției în mediul on-line a unui articol însoțit de un material video, intitulat VIDEO ȘOCANT: BĂIMĂREAN TRÂNTIT LA PĂMÂNT DE UN POLIȚIST LOCAL. „TU PUI ȚIGANII PE MINE MĂ?”, lucrătorii specializați ai Poliției municipiului Baia Mare, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 296 alin. 1 și 2 din Codul Penal.

ACTUALIZARE 2: Ce spune vânzătoarea

”Minciuni! Nu este adevarat , eu eram la magazin! Nu a chemati nimeni politia, ei au venit fara nici un motiv si au inceput sa ia la bataie doi oameni care ma ajutau! A venit la mine sa imi spuna de masca iar nici el nu avea masca pe gura, dupa care a inceput sa ma ameninte ca nu am vrut sa i dau un act de identitate ,ca imi da amenda ca am vandut bauturi alcoolice! Nu se poate asa ceva, jos cu “domnul” Moldovan!!!!”

„Am facut un apel telefonic domnului director politie locale Municipiului Baia Mare explicandu-i ceea ce s-a intamplat si cerandu-i explicatii pentru a afla motivul legitimarii mele ca fiind la locul de munca si motivul pentru care eu am luat amenda, venind cu scuza,, Imi pare rau pentru ce s a intamplat, si pentru ca lucrez cu asa persoane, nu am ce face! Imi cer scuze!” ! Nu mi se pare normal asa ceva!” a comentat vânzătoarea de la magazinul non-stop.

ACTUALIZARE 3

ActualMM a obținut o declarație din partea vânzătoarei magazinului, cu privire la cele întâmplate. Femeia se arată revoltată de cele întâmplate, menționând că persoana agresată de polițistul local nu ar fi deranjat cu nimic.

Eu eram la locul de muncă. Domnul îmbrăcat în bluza roșie (n.r. vezi filmarea) cât și cel care a fost trântit la pământ mă ajutau. Fiind mulți clienți, ei umpleau frigiderele și așa mai departe! Domnul îmbrăcat în roșu a plecat la colega mea, în spate, la celălalt non-stop, întorcându-se la revoltat la mine deoarece a fost amenințat cu moartea de domnul polițist local Moldovan. În momentul în care mi-a spus, i am spus “stai aici, mă ajuți nu are nimeni treabă cu tine”. Poliția, plimbându-se pe acolo, l-au observat din nou, venind la el și începând să-l îmbrâncească, să ridice pumnul la el și să îl amenințe! După aia. a venit cel cu barbă și s-au luat și de el, începând să dea cu el de pământ și să-l trimită de acolo. Cel cu barbă a fost revoltat și a spus ,,Lasă că pun eu țiganii pe tine”. Atunci, polițiștii s-au revoltat mai tare asupra lui! După cele întâmplate, vine domnul politist la mine să îmi ceară un act de identitate. Eu știind că nu făcusem nimic, am refuzat să-i dau actul de identitate, spunandu-i că vreau să știu motivul pentru care vine să mă legitimeze, neavând un motiv întemeiat!

Revoltat, mi-a spus: ,,Auzi, domnișoară, eu nu sunt aici să-ți dau ție explicații. Ți-am spus, dă-mi un act de identitate! Să nu-ți mai spun a doua oară că închid magazinul și mergi de aici încătușată!”

Eu, refuzând, i-am spus “n-am un act de identitate și vreau să știu motivul!” El a continuat să îmi vorbească urât, spunându-mi ca sunt obraznică! I-am spus că nu are un motiv anume să mă legitimeze și că nu mi se pare normal să fiu legitimată fără un motiv! A spus că “motivul este că nu porți mască, în primul rand, iar in al doilea rând ai vândut băuturi alcoolice persoanelor în stare de ebrietate!” (masca lui nefiind pe gura de la început) Nefiind un spațiu inchis.

Eu, în momentul acela, nevânzând alcool! După toate astea, i-am spus numele și așa mai departe, el spunându-mi că îmi dă amendă. I-am spus că nu mi se pare normal să-mi dea amendă fără un motiv anume. Am făcut un apel telefonic domnului director al Poliției Locale Municipiului Baia Mare, explicându-i ceea ce s-a intamplat și cerându-i explicații pentru a afla motivul legitimării mele, ca fiind la locul de muncă, și motivul pentru care eu am luat amendă. El a venit cu scuza ,,Îmi pare rău pentru ce s-a intamplat și pentru că lucrez cu așa persoane, nu am ce face! Îmi cer scuze!”! Nu mi se pare normal așa ceva!, a declarat Bianca Sînziana pentru ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și