Ieri, 30.05.2018, la nivelul Sectorului P.F. Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localității de frontieră Vicovu de Sus, jud. Suceava, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea bărbaților efectuând somațiile prin voce și deoarece aceștia nu s-au supus, fugind în direcții diferite, au fost trase 12 focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acțiunii a fost reținut un cetățean ucrainean, care a fost identificat ulterior ca fiind Dumitru H., în vârstă de 26 ani, din Ucraina.

În continuare s-a luat măsura cercetării și monitorizării zonei, iar în imediata apropiere au fost descoperite patru colete cu țigări.

Totodată, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Atât coletele descoperite, cât și persoana reținută, au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.960 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 35.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Ieri, 30 mai a.c., în jurul orei 16.30, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Brodina a identificat pe raza localității de frontieră Nisipitu, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A3, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a mașinii, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză, spre lucrătorii noștri, cu intenția de a-i lovi, moment în care polițiștii de frontieră au executat un foc de armă spre pneurile autoturismului.

Drept urmare, colegii noștri au pornit în urmărirea mașinii folosind semnalele acustice și luminoase, iar la scurt timp polițiștii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat pe raza localității Brodina, jud. Suceava.

Imediat, s-au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări.

Autoturismul abandonat a fost transportat la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 3.900 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 46.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională în valoare de 12.000 lei au fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea documentării întregii activități infracționale.

În continuare, polițiștii de frontieră fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, în jurul orei 23.30, lucrători din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit la aproximativ 500 de m de frontiera de stat patru colete care conțineau țigări.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 3.040 pachete cu țigări, în valoare de 35.600 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet