În data de 6 martie a.c., poliţiştii de frontieră de la S.T.P.F. Maramureş au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliţiei de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localităţii Săcel, jud. Maramureş, două autoturisme, o autoutilitară marca Iveco şi un autoturism marca Volkswagen, în care se aflau 5 persoane.

Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul că şoferul autoutilitarei transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, trei cai. La controlul maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub fân, două colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că cel de-al doilea autoturism oprit, marca Volkswagen, avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări.

Ca urmare, cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 ani, împreună cu cele două autoturisme şi ţigările au fost conduse la sediul S.T.P.F. Maramureş în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 1.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 13.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, autoutilitara marca Iveco, folosită la transportul ţigărilor a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

*În dimineaţa zilei de 07 martie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret, jud. Suceava, au depistat, pe sensul de intrare în ţară, peste 800 pachete țigări de provenienţă ucraineană, ascunse în două autoturisme.

Țigările erau ascunse în portierele unui autoturism marca Wartburg, precum şi în semi-aripile faţă ale unei maşini marca Vaz.
Conducătorii auto, B. Maria, de 56 de ani, din Cluj-Napoca şi cetăţeanul ucrainean T. Volodymyr, în vârstă de 36 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 1.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au luat faţă de cetăţeanul ucrainean, măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani începând cu data de 07.03.2016.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet