Stația de pompare a apei de la Crăciunești cuprinde 4 drenuri și 49 de puțuri de forare, din care doar aproximativ 20 sunt funcționale. Deși pe site-ul Vital SA figurează că 9 pompe sunt noi (din totalul de 20 funcționale), în realitate niciuna nu este nouă, cele mai multe fiind cele originale din anii `60, lăsate de „Răposatul”.

Întreaga stație de pompare a apei potabile de la Crăciunești este într-o stare avansată de degradare: pompe, instalații și țevi ruginite, puțurile sunt expuse, iar apa pompată în rețea este infectă (așa cum se vede din imaginile video atașate la articol).

Ba, mai mult, există o țeavă de canalizare care trece este la nici 30 de metri de unul dintre puțurile de forare a apei potabile, țeavă spartă. Astfel, apa de canal a infectat pânza freatică, revărsându-se practic în apa potabilă din puțuri.

„Solicit firmei Vital SA să ia măsurile necesare de remediere a situației existente și să nu mai pună în pericol sănătatea sighetenilor: cu toți bem acea apă și facem mâncare cu ea, otrăvindu-ne încet în fiecare zi. Bătaia de joc a Vital SA la adresa sighetenilor trebuie să înceteze urgent. Totodată solicit DSP Maramureș să efectueze urgent un control cu privire la aspectele sesizate și să emită o decizie de remediere urgentă a situației.

Deși am încercat eliminarea acestei firmei din Sighet și înlocuirea cu firma noastră, Acaterm SA, printr-un proiect de hotărâre de Consiliu local, am avut doar două voturi în Consiliul local: al meu și al colegului meu Gavrilă Mihali. Ceilalți consilieri locali de la toate celelalte partide au socotit că Vital SA trebuie să rămână în continuare în Sighet și să umfle facturile la apă. Ba, mai mult, această firmă pune în pericol și sănătatea publică a sighetenilor. Prin Contractul cu sighetenii pe care îl propun, mă oblig în calitate de viitor Primar al Sighetului, alături de echipa de consilieri a Pro România să înlătur Vital S.A. din municipiul nostru. niciun alt candidat sau partid nu susține acest demers, „interesele” acestora ca firma să rămână în Sighet fiind foarte mari”, a declarat pentru Sighet 247 Nicolae Iuga.

Sighet 247 solicită SC Vital SA să emită urgent un punct de vedere cu privire la aspectele semnalate în acest articol, punct de vedere ce va fi publicat pe site odată ce va fi primit pe adresa de e-mail a redacției: redactie@sighet247.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet