Ieri, 15 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Rădăuţi – ITPF Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 4.00, lucrătorii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Baineţ, jud. Suceava, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor, însă acestea au ignorat somaţiile verbale, au abandonat coletele şi profitând de întuneric şi terenul accidentat au încercat să fugă. Drept urmare, pentru reţinerea lor, lucrătorii noştri au executat cu armamentul din dotare două focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut patru bărbaţi, iar în apropiere au fost descoperite 27 de baxuri care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.
Cei patru bărbaţi Dmetro K. de 30 de ani, Victorovici L. de 20 de ani, Dymitro M. de 22 de ani şi Yurii N. de 31 de ani, sunt cetăţeni ucraineni si au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 13.500 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă Duty-Free, în valoare de peste 135.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Pe numele celor patru cetăţeni ucraineni a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind depuşi în arestul IPJ Suceava, iar astăzi, 16 august 2015, urmează a fi prezentaţi la Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

*Tot ieri, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul PTF Siret, jud. Suceava, au descoperit în roata de rezervă, bordul şi portierele unui autoturism marca Opel, care s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, 900 pachete ţigări.

Drept urmare, conducătorul auto, cetăţeanul ucrainean Roman F. de 32 de ani a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei, iar ţigările în valoare de peste 1.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul marca Opel Vectra, cu număr de înmatriculare specific Bulgariei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, jud. Maramureş, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascunsă în vegetaţie, cantitatea de 2.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Ţigările în valoare de peste 17.600 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Citește și

Comentarii