Duminică, 19 februarie a.c., în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul ucrainean Andrii B., în vârstă de 23 de ani. Acesta conducea un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina. Împreună cu el călătorea și Mykhailo B., de 24 de ani, tot din Ucraina.

Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră au descoperit în partea din spate a microbuzului, ascunse într-un spațiu special amenajat, șase persoane de sex masculin.

În urma verificărilor s-a constatat că cei în cauză sunt patru cetățeni afgani și doi vietnamezi, cu vârste cuprinse între 20 și 55 de ani.
Cetățenii ucraineni, care au intrat legal în țară, au declarat că au fost rugați să transporte o piesă de schimb aflată în mașină și nu știau de prezența celor șase persoane ascunse în microbuz.

Cetățenii afgani și vietnamezi sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi ucraineni pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, instanța emițând pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Doi cetățeni iranieni, opriți la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat în zona de competență doi cetățeni iranieni, unul solicitant de azil, iar celălalt posesor al unui permis de rezidență pe teritoriul țării noastre, care intenționau să iasă ilegal din România.

Luni, 20 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, pe timpul desfășurării unei misiuni în zona de competență, au observat pe direcția localității Petea două persoane care se deplasau pe jos, spre o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră au procedat la reținerea celor două persoane, care nu își justificau prezența în zona de frontieră și le-au condus la sediul STPF Satu Mare pentru verificări.

Din primele cercetări s-a constatat că este vorba de doi cetățeni iranieni, unul în vârstă de 37 de ani, solicitant de azil pe teritoriul României, iar celălalt, în vârstă de 30 de ani, posesor al unui permis de rezidență în țara noastră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet