În urma acțiunilor, doi cetățeni, un ucrainean și un român sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Ieri, 03 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, județul Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, pe direcția localității Sighetu Marmației, mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

În momentul în care lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea acestora, persoanele în cauză au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite, fugind spre malul râului Tisa.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea a doi bărbați, ceilalți sărind în apa râului Tisa si întorcându-se înot, pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului.

Cei doi bărbați au fost indentificați ca fiind cetățeanul ucrainean Alexandru I. în vârstă de 31 de ani și cetățeanul român S. Vasile de 19 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

La fața locului au fost descoperite 15 colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În continuare, s-a luat măsura conducerii celor doi bărbați împreună cu țigările la sediul poliției de frontieră, pentru cercetări.

În urma inventarierii celor 15 colete, a rezultat cantitatea de 11.998 pachete țigări, marca Marble, în valoare de 140.300 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit, în zona de responsabilitate, abandonate într-o construcție izolata, 13 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultata cantitatea de 6.500 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 76.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la raspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și