Conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În data de 19 februarie 2018, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației și STPF Maramureș a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 8.30, un echipaj al poliției de frontieră a oprit pentru control, pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România (ulterior s-a stabilit că numerele erau false), condus de cetățeanul român Ioan S., în vârstă de 25 de ani.

Polițiștii de frontieră au observat, în interiorul autoturismului, mai multe colete cu țigări, de proveniență ucraineană, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Drept urmare, s-a luat măsura ducerii autoturismului cu țigări la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.990 pachete cu țigări de diferite mărci, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 70.000 lei.

De asemenea, în cadrul cercetărilor a mai rezultat faptul că autoturismul nu figura ca fiind înmatriculat, fapt pentru care a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

În continuare se efectuează verificări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet