Incendiul s-a produs în jurul orei 6 dimineața, când o anexă a casei a luat foc (colejnă cu lemne). Din păcate, focul s-a propagat și la acoperișul comun a două case. În incendiu a fost distrusă în întregime anexa și avariat parțial acoperișul.

La fața locului au sosit în aproximativ 20 de minute trei autospeciale cu apă și spumă aparținând Pompierilor sigheteni, un echipaj SMURD și echipaje ale Poliției care au blocat circulația pe întreaga stradă pe durata intervenției. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de o oră, reușindu-se în final lichidarea acestora.

Proprietarii caselor au suferit și alte pagube survenite ca urmare a inundării casei cu apă în urma intervenției pompierilor. Nu se știe până la această oră dacă proprietățile afectate erau asigurate sau nu.

Încă nu este cunoscută cauza incendiului, o posibilă cauză fiind un scurt circuit la instalația electrică din anexă.

ACTUALIZARE:

Când a văzut că agoniseala de o viața i-a fost mistuită de flăcări proprietara unui imobil a făcut atac de panică. Ea a fost preluată de echipajul SMURD și a fost dusă la Spitalul Municipal Sighet pentru a primi îngrijiri medicale.

În această dimineață, pompierii Detașamentului Sighetu Maramației au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie de pe strada Popa Lupu. Militarii au lichidat incendiul în urma căruia au ars 6 metri cubi de lemn pentru foc, 30 de metri pătrați de acoperiș de lemn învelit cu tablă, 30 de metri pătrați de perete din lemn, 20 de metri pătrați de tavan din lemn și diverse scule electrice. Incendiul s-a propagat și la acoperișul unei case din imediata apropiere a magaziei.

Au ars circa 10 metri pătrați din acoperișul de lemn al casei și 20 de metri pătrați de perete din lemn. De asemenea, o persoană în vârstă de 56 de ani a suferit un atac de panică și a fost preluata de echipajul de prim ajutor al S.M.U.R.D. Sighet și a fost transportată la spital.

Pompierii sigheteni au mai lichidat un incendiu îmreună cu SVSU în localitatea Rona de Sus. Incendiul a izbucnit într-o cameră a unei case, iar în urma lui au ars circa 0,5 metri pătrați de perete din lemn.

Medicii, paramedicii și asistenții S.M.U.R.D. au intervenit în ultimele 24 de ore la 30 de cazuri. S.M.U.R.D. Baia Mare a intervenit la 13 cazuri, Sighet 4, Fărcașa 4, Târgu Lăpuș 3, Borșa 2, Vișeu 1 și Bogdan Vodă 3 cazuri.

Video incendiu Sighetu Marmatiei str. Popa Lupu 12.08.2015 orele 06:20

Posted by Hollo Alin on Tuesday, August 11, 2015

Citește și

Comentarii