Un caz concret petrecut în urmă cu câteva zile a fost adus în atenția opiniei publice printr-o postare apărută pe Grupul Civic de pe rețeaua de socializare Facebook. Din postarea însoțită de fotografii și VIDEO aflăm că locuitori ai cartierului Alexandru Ivasuc, în marea majoritate de etnie rromă, fură sistematic lemnele de foc ale bătrânilor din cartierul 1 Mai, aflat în apropiere (vezi VIDEO la baza articolului).

Cazuri asemănătoare se petrec și în cartierul Constructorului din oraș, unde persoane din infamul bloc 2 din Cuza Vodă fură lemnele de foc ale bătrânilor.

Poliția ia sau nu prea ia în serios aceste furturi comise sistematic, însă din păcate și legea este mai mult de partea hoților decât a victimelor. Din cauză că prejudiciile cauzate prin furturile de lemne de foc sunt de regulă de mică valoare, procurorii clasează dosarele penale ale făptuitorilor pentru furt - adică, pe românește, hoții nu pățesc nimic pentru că au furat într-o valoare prea mică pentru a se deranja statul să îi trimită în judecată.

Așa că bătrânii (săraci și ei, dar cinstiți) rămân în pagubă și în frig, în timp ce hoții sunt iertați de către stat și pot să fure în continuare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și