În evenimentul rutier a fost implicat un jeep cu volan pe dreapta, înmatriculat în Maramureş, care circula dinspre Baia Sprie spre Cavnic. Acesta a intrat în depășirea unul autoturism Volkswagen, dar șoferul nu a observat că din față venea un alt Volkswagen, cu care s-a ciocnit frontal. Jeep-ul a ricoșat în VW depășit.

În urma impactului șoferul jeep-ului, mama acestuia și un copil de doi ani și conducătorul auto al Volkswagen-ului care circula dinspre Cavnic au fost răniți.

“Aici stau vis-a-vis de accident. Am auzit o bubuitură puternică. Am ieșit afară și am văzut copilul în șanț. Am sunat la 112 și au venit ambulanțele. E vorba că o depășit ala cu Land Rover-ul. Am sărit în ajutor, am luat borna de pe asta, de pe celălalte nu o fost problemă. Trei răniți erau, un copil mic. Copilul l-a dus soția în casă, plângea, era speriat” a povestit un martor.

“Poți să pleci de aici! Nu te interesează cum e că nu tu l-ai făcut” au fost singurele cuvinte pe care o rudă a copilului de doi ani, aflată în Land Rover-ul care a provocat accidentul.

“Soțul a fost cu mașina și ne-a depășit Jeep-ul și nu o mai apucat să revină pe bandă și a lovit-o frontal pe cealaltă. Doamna cu copilul o ieșit prin ușa din dreapta. Soțul era speriat, mașina era peste el. Un domn era la volan, am înțeles că e grav. La fel și celălalt” a spus soția șoferului VW depășit.

“M-a depășit domnul cu Jeep-ul, o avut viteză mare se balansa și frontal o intrat în ăla. Am frânat cât am putut și am oprit în el, ce să fac. Nu am putut vorbi cu el. Ăsta era întins pe jos și am sărit să îl ajut, să îi scot limba. Doamna și copilul au fost duse aici la o casă” a povestit șoferul autoturismului VW care a fost depășit.

“La locul accidentului am găsit patru persoane, aflate în cele trei autovehicule implicate în accident. Una dintre persoane a refuzat transportul la spital. Celelalte trei persoane, printre care și un copil a fost transportate la UPU pentru investigații suplimentare. Unul dintre șoferi prezenta un traumatism cranio-cerebral cu pierdere a conștienței și cu o plagă complexă la nivelul paviolionului urechii. Celălalt șofer prezintă semne de traumatism toracic, plus contuzie la nivelul umărului stâng și șold stâng și antebraț drept. O altă victimă, tot femeie, din autovehicul prezenta semnele unui traumatism cranio-cerebral minor cu o plagă escoriată și un traumatism abdominal” a declarat dr. Remus Mitre, SMURD Maramureș. Copilul a suferit doar escoriații minore.

Șoferii au fost testați de polițiști. În cazul șoferului Land Rover-ului etilotestul a indicat 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ceilalți șoferi nu au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Să mai spunem doar că băiețelul rănit în accidentul împlinește mâine, miercuri 30 decembrie, doi anișor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și