*Ieri, 8 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, lucrătorii noștri au observat, pe direcția localității de frontieră Piatra, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Imediat s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, însă aceștia nu s-au supus încercând să fugă în direcții diferite, fapt pentru care polițiștii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, un foc de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii a fost reţinut un bărbat, cetăţean român, identificat ulterior ca fiind Petru D., în vârstă de 47 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit 24 colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin aproximativ 9.000 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 180.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

*În aceeași zi, lucrători din cadrul aceluiași sector, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice au mai descoperit 4 colete cu ţigări, în zona de responsabilitate.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.978 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 36.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi documentării intregii activități infracționale.

*Tot ieri, 8 iunie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare au oprit pentru control, în localitatea Livada, un autovehicul Mercedes Sprinter, înmatriculat în jud. Satu Mare. Mașina era condusă de Vasile Z., în vârstă de 29 de ani, din jud. Satu Mare.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat, în compartimentul de marfă, mai mulți saci din rafie de culoare albă în care se aflau țigări, fapt pentru care mașina a fost condusă la sediul STPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii , lucrătorii noștri au descoperit 4.400 pachete de țigări marca Rothmans, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare totală de 19.800 lei.

Şoferul a declarat că a cumpărat țigările din localitate Livada, de la un cetățean ucrainean ale cărui date de identitate nu le cunoaște. Totodată, acesta le-a spus polițiștilor de frontieră că mai are și acasă niște pachete cu țigări, pe care dorește să le pună la dispoziția lucrătorilor noștri.
Vasile Z. i-a condus pe polițiștii de frontieră la domiciliul său unde, într-o anexă a imobilului, într-un butoi de tablă, mai avea 400 de pachete de țigări marca Jin-Ling, cu marcaje duty-free Ucraina.

Întreaga cantitate de țigări, 4.800 pachete ţigări, în valoare de 21.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 22.500 lei a fost indisponibilizată la sediul STPF Satu Mare. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet