Ieri, 23 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, judeţul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.00, lucrătorii noştri au observat în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Bilca, un autoturism care staționa și trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au încercat să fugă, abandonând coletele într-un imobil dezafectat din zonă.

În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reuşit să reţină persoanele în cauză, trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, toți domiciliați pe raza jud. Suceava.

În urma cercetării terenului, polițiștii de frontieră au descoperite mai multe colete, ce conțineau cantitatea de 2.999 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, precum și un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 6.000 lei, care a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor trei cetăţeni români lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, tinerii fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în cursul zilei de azi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și