Aseară, pe un grup de socializare dedicat românilor care muncesc în străinătate, doi maramureşeni din Repedea au văzut un anunţ pe cât de ciudat, pe atât de disperat.

Anunţul era scris tot de un român, care cerea ajutorul, fiind sechestrat într-o locuinţă din Liege. Era dată şi locaţia unde se află.

Cei doi maramureşeni nu au stat prea mult pe gânduri, s-au urcat în maşină şi s-au îndreptat spre Liege, direct la poliţie. Acolo au relatat cele întâmplate. Poliţia din Liege a trimis un echipaj la adresa indicată, dar fără succes. Nu au găsit pe nimeni.

Românii au insista, aşa că peste puţin timp la casa cu pricina s-a mai depasata un echipaj, care de data aceasta a spar uşa. Şi după efectuarea perchiziţiilor l-au găsit pe bărbatul care postase apelul disperat pe Facebook. Este vorba de un gălăţean, care a povestit toate cele întâmplate.

A găsit în presă un anunţ de loc de muncă de şofer în Liege. A luat legătura cu angajatorul, i s-a promis un salariu de 1.100, cazare, masă.

Când a ajuns acolo, de fapt ajunsese la o familie de ţigani, tot din România, care lucrau în construcţii. L-au obligat să muncească de dimineaţa până seara, nu l-au plătit, l-au şi bătut, iar acum se pare că “angajatorii” au plecat spre ţară, dar pe el l-au sechestrat.

Acum toţi se află la poliţie din Liege pentru declaraţii.

De menţionat faptul că cei doi bărbaţi din Repedea au fost felicitaţi de poliţiştuii din Liege pentru implicare.

Un cetățean român sechestrat în Liege a fost salvat de doi maramureșeni

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și