În data de 20 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Pe timpul acțiunii, în jurul orei 18.00, un echipaj al poliției de frontieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat în trafic un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie.

Avand suspiciuni că transportă țigări de contrabandă, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri mașina pentru control, moment în care conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Vicovu de Sus.

În acel moment echipajul poliției de frontieră a trecut la urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice şi luminoase. Pe timpul urmăririi, autoturismul în cauză a acroșat usor autospeciala poliției de frontieră cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

După o urmărire de aproximativ 15 Km, autoturismul în cauză a fost descoperit în curtea unui imobil de pe raza localității Vicovu de Sus. Autoturismul a fost dus la sediul sectorului unde în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 4.350 pachete cu țigări, mărcile Marble si Rothmans, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 48.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză efectuându-se cercetări pentru depistarea persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet