Ieri, 26 mai 2015, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Pe timpul acţiunii a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autovehiculului. În momentul în care poliţistul de frontieră s-a apropiat de maşina, în vederea identificării şoferului, acesta a demarat, acroşând autospeciala Poliţiei de Frontieră.

Un alt echipaj care a fost anunţat a început urmărirea maşinii în cauza, iar după aproximativ 1 km, lucrătorii noştri au depistat autoturismul abandonat într-o parcare, cu cheile în contact, iar în portbagajul acestuia au descoperit un sac şi două sacoşe pline cu ţigări.

Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit că în activitatea infracţională este implicat cetăţeanul român Ştefan U. de 26 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În urma inventarierii ţigărilor, s-a stabilit că este vorba de 490 pachete ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.400 lei.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi distrugere, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se desfăşoară activităţi în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

* Ieri, 26.05.2015, poliţiştii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au fost identificat și oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii Drăguşeni, jud. Satu Mare, două autoturisme marca Volkswagen Golf, înmatriculate în acelaşi judeţ.

În primul autoturism condus de către Vasile P. de 38 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, poliţiştii de frontieră au observat mai multe pachete cu ţigări ascunse în bancheta din spate, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu maşina la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Tot în bancheta din spate şi-a ascuns ţigările şi sătmăreanul Florin C. de 27 de ani, şoferul celui de-al doilea autoturism.

În urma inventarierii ţigărilor descoperite în ambele maşini, a rezultat cantitatea de 598 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 2.700 lei.

Drept urmare, cei doi sătmăreni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme folosite la transportul ţigărilor, au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

*Tot, ieri, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret, jud. Suceava, au descoperit în patru autoturisme, peste 2000 pachete de ţigări ce erau ascunse în portiere, sub banchete, precum şi în locuri special amenajate, în podeaua și aripile mașinilor.

Patru persoane, trei cetăţeni români și un ucrainean, cu vârste cuprinse între 29 și 57 de ani, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 31.000 lei, iar țigările în valoare de peste 2.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, două dintre autoturisme, un Ford Focus și un Vaz, în valoare de 13.000 lei, care aveau confecționate locuri special amenajate pentru transportul țigărilor, au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au descoperit, în apropierea frontierei de stat, în zona de responsabilitate, un autoturism abandonat în care au observat mai multe colete cu ţigări.

S-a luat măsura conducerii autoturismului la sediul Poliţiei de Frontieră, unde în urma inventarierii coletelor, s-a constatat că este vorba de 6.330 pachete ţigări, în valoare de 55.700 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea
confiscării, autoturismul a fost indisponibilizat, iar în continuare se fac cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și