În data de 28 noiembrie 2019, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, județul Maramureș, au depistat, pe o stradă din localitatea Vișeu de Sus, o persoană care deținea, într-o cutie, mai multe materiale pirotehnice.

Persoana a fost identificată ca fiind cetățean român, N. V. în vârstă de 50 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar în interiorul cutiei au fost descoperite mai multe petarde. Din verificări a rezultat că maramureșeanul nu este autorizat pentru a desfășura operațiuni cu astfel de materiale.

În urma inventarierii, s-a constatat faptul că este vorba despre 13.200 bucăți de materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 3.450 de lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului de comercializare a articolelor pirotehnice, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și