Și Italia a fost lovită de ploi violente, iar pe alocuri a căzut grindină chiar și de mărimea unui măr. Același fenomen neobișnuit a fost semnalat și în Polonia.

În Italia, grindina uriașă care a bătut în ultimele zile a făcut pagube importante. Mașini au fost complet distruse de bulgării de gheață, fiind avariat chiar și un avion care a aterizat pe un aeroport din Milano. Imagini apocaliptice au fost postate pe pagina de Facebook MeteoNews 24. Iar pe Twitter, Severe Wheather a postat imagini cu grindina din Polonia.

Situația este de-a dreptul disperată în Germania, unde puhoaiele au ucis 42 de oameni, în timp ce peste 50 sunt în continuare dați dispăruți. Sunt șanse mici să fie găsiți în viață, dacă ne gândim că torenții care au lovit cu o forță incredibilă au distrus case și au aruncat cât colo camioane de zeci de tone. Scenele au șocat-o pe Angela Merkel, în timp ce în Belgia, patru persoane au pierit din cauza aceleiași furtuni de proporții. Nu au avut nici o șansă în fața naturii dezlănțuite, care a provocat alunecări de teren, a distrus acoperișuri și a smuls sute de copaci din rădăcină. Potrivit meteorologilor, în unele zone din vestul continentului a plouat în ultimele două săptămâni cât pentru o vară întreagă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și