Locul I a fost acordat elevilor: Nemeș Bianca (Școala „George Coșbuc”), Ona Anamaria (Liceul Tehnologic Forestier) și Darius Colopelnic (Colegiul Național „DragoșVodă”). Locul II a fost ocupat de Petrar Ralica Maria (Liceul Tehnologic Forestier), locul III Corneștean Anca Maria (Liceul Pedagogic “Regele Ferdinand”) și Petrovan Cristian (Liceul Tehnologic „Marmația“).

Tot în această zi, ținând seama de tradiţia activităţii de cenaclu, de preocupările sighetenilor de diferite vârste şi profesii pentru literatură, Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei a reluat activitatea CENACLULUI LITERAR în noua locație din P-ța Libertății nr. 24 A.

Cenaclul îşi va desfăşura activitatea o dată pe lună la sediul Centrului Cultural. Pe parcursul unui an calendaristic vor fi organizate periodic întâlniri cu publicul, cu invitaţi de la cenaclurile din Baia Mare şi Vişeul de Sus, din judeţele învecinate, cu personalităţi ale literaturii române contemporane.

Au citi din creațiile loc: Doina Rândunica Anton (președinta Cenaclului), Paul Romaniuc, lleana Nemeș(coordonator cenaclu) și Nina Hoza(debut literar). La eveniment a participat și un grup de profesori de la Școala Medie din Apșa de Mijloc.

Următoare întâlnire va avea loc la 26 aprilie 2018 când vor citi poeții : Lenghel Ierimia, Ion Petrovai, Ion Borodi și elevii Darius Colopelnic și Mihai Petrețchi.

Poeții sigheteni vor depune la Centrul Cultural poezii și un CV pentru realizarea unei Antologii a poeților sigheteni care va fi îngrijită de Editura “Valea Verde“ (coordonator Ionică Mariș).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet