Ceremonia a fost condusă de doamna chestor de poliţie dr. Viorica Marincaş, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Festivitatea a debutat cu un moment solemn, intonarea Imnului de stat al României.

Pentru a ţine o alocuţiune asupra importanţei zilei de 1 Decembrie a fost invitat domnul Robert Tokolyi din cadrul Serviciului Judeţean Maramureş a Arhivelor Naţionale. Acesta le-a prezentat poliţiştilor prezenţi în sală diferite aspecte privind contextul în care s-a produs Unirea din 1918, subliniind implicarea şi patriotismul de care au dat dovadă artizanii Marii Uniri.

În cadrul acestei şedinţe festive, prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne, poliţiştii maramureşeni care au avut rezultate deosebite în activitatea profesională, au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim. Poliţiştii avansaţi au fost felicitaţi de conducerea unităţii şi de colegii care i-au susţinut, bucurându-se alături de ei pentru recunoaşterea şi răsplătirea misiunilor îndeplinite cu onoare şi profesionalism.

Totodată, cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, şeful Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş, chestor de poliţie dr. Viorica Marincaş a adresat tuturor poliţiştilor urări de sănătate şi succes în activitatea profesională.

Poliţiştii vor fi la datorie şi în zilele următoare, pentru ca niciun incident să nu afecteze desfăşurarea în siguranţă a manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și