În cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, în zilele de 07 şi 08 aprilie a.c., la sediul Jandarmeriei Maramureş din Baia Mare şi la cel al Detaşamentului 4 Jandarmi Sighetu Marmaţiei s-au organizat activităţi la care au participat un număr mare de copii, în special elevi din învăţământul primar şi gimnazial, dar şi grupe de copii de grădiniţă.

Aceste activităţi organizate de către Jandarmerie în cadrul programului naţional şcolar intitulat „Şcoala altfel: Să ştii mai multe! Să fii mai bun!”, a făcut ca un număr mare de elevi să ni se alăture la sediul nostru din Baia Mare, unde azi am primit peste 1300 de copii, iar la Sighetu Marmaţiei, peste 550 de elevi.

Programul desfăşurat de către jandarmii maramureşeni, a fost foarte apreciat de către toţi participanţii, fiindu-le prezentate exerciţii demonstrative, exerciţii de disciplină cu câinii de serviciu, două exerciţii de intervenţie, materialele şi tehnica din dotarea structurilor de jandarmerie, structurate pe ateliere de lucru.

De asemenea, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, a fost demarat începând cu luna martie a.c., un concurs pentru elevii din întreg judeţul nostru, din învăţământul preuniversitar, intitulat „Jandarmeria în ochii copiilor”, realizat pe două paliere, unul de creaţii literare şi unul de creaţii artistice.

În cadrul activităţilor desfăşurate de „Ziua Porţilor Deschise”, a avut loc şi premierea câştigătorilor acestui concurs, în prezenţa doamnei inspector şcolar Amelia Bănică, acordându-se diplome de merit.
O parte din lucrările câştigătoare sunt expuse în incinta unităţii noastre, acestea fiind selecţionate de către o comisie formată din elevi din cadrul Liceului de Arte Baia Mare şi ai Palatului Copiilor, respectiv 52 lucrări din cele peste 220, participante la concurs.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet