Aliniindu-se activităţilor organizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Poliţia Oraşului Seini a deschis azi porţile pentru cei care au dorit să cunoască unele aspecte din munca şi viaţa unui poliţist. Cu mic, cu mare, liceeni dar şi copii de la grădiniţă au văzut îndeaproape ce presupune această meserie.


Grupa Canină, proaspăt înfiinţată la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, a fost principala atracţie a vizitatorilor. Poliţiştii acestei structuri au demonstrat abilităţile câinilor de serviciu şi sub privirile curioase ale participanţilor au făcut mai multe exerciţii demonstrative.


Şi aparatele radar, laboratorul mobil al Serviciului de Criminalistică şi autospeciala cu care intervin luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au avut un impact deosebit asupra micuţilor. De asemenea, o mulţime de copii au exersat pe propria piele felul în care se amprentează persoanele suspecte de comiterea unor infracţiuni.

Poliţiştii specializaţi în analiza şi prevenirea criminalităţii au discutat cu elevii prezenţi la eveniment despre delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, regulile de circulaţie precum şi despre alte „secrete” ale muncii de poliţie. De asemenea, elevii au primit pliante cu sfaturi pentru prevenirea furturilor, înşelăciunilor şi tâlhăriilor.

Activităţile dedicate Zilei Poliţiei Române vor continua mâine, începând cu ora 10.00, la sediul Poliţiei Oraşului Baia Sprie, strada Piaţa Libertăţii, nr. 10.

Vă aşteptăm să ne fiţi alături şi la următoarele activităţi care se vor organiza!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet