Ieri, 21 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Poli╚Ťiei de Frontier─â Brodina, jud. Suceava, a fost declan╚Öat─â o ac╚Ťiune pe linia combaterii contrabandei cu ╚Ťig─âri ├«n zona de responsabilitate.

Astfel, ├«n jurul orei 02.00, un echipaj al poli╚Ťiei de frontier─â din cadrul sectorului a observat un autoturism de teren Mitsubishi Pajero, cu numere de ├«nmatriculare britanice, care se deplasa de la frontiera de stat c─âtre localitatea Falc─âu, jud. Suceava.

Imediat, colegii no╚Ötri au ac╚Ťionat pentru oprirea autoturismului, dar ├«n momentul ├«n care ╚Öoferul a observat echipajul poli╚Ťiei de frontier─â a abandonat ma╚Öina ╚Öi a fugit.

Pe timpul ac╚Ťiunii au fost trase ╚Öase focuri de avertisment ├«n plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, deoarece conduc─âtorul auto nu s-a supus soma╚Ťiilor verbale ale lucr─âtorilor no╚Ötri.

├Än cel mai scurt timp au fost anun┼úate ┼či autorit─â┼úile ucrainene despre caz, ├«n vederea cercet─ârii ├«n comun a evenimentului de frontier─â.

├Än autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ╚Ťig─âri de provenien╚Ť─â ucrainean─â care au fost transportate la sediul sectorului, unde, ├«n urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 19.000 pachete cu ╚Ťig─âri.

╚Üig─ârile, ├«n valoare de 223.000 lei, au fost ridicate ├«n vederea confisc─ârii, autoturismul ├«n cauz─â a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar ├«n continuare se efectueaz─â cercet─âri sub aspectul s─âv├ór╚Öirii infrac╚Ťiunilor de contraband─â ╚Öi trecere frauduloas─â a frontierei de stat, la final urm├ónd a fi luate m─âsurile legale ce se impun.

Citește și