Ieri, 21 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un autoturism de teren Mitsubishi Pajero, cu numere de înmatriculare britanice, care se deplasa de la frontiera de stat către localitatea Falcău, jud. Suceava.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru oprirea autoturismului, dar în momentul în care șoferul a observat echipajul poliției de frontieră a abandonat mașina și a fugit.

Pe timpul acțiunii au fost trase șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, deoarece conducătorul auto nu s-a supus somațiilor verbale ale lucrătorilor noștri.

În cel mai scurt timp au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 19.000 pachete cu țigări.

Țigările, în valoare de 223.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.