În data de 25 octombrie a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 8.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cidreag, jud. Satu Mare, un atelaj hipo care se deplasa de la linia de frontieră, către interiorul țării.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea atelajului hipo, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical.

La scurt timp atelajul hipo a fost oprit, în acesta aflându-se mai multe colete cu țigări.

Cele două persoane, ambele cetăţeni români domiciliați pe raza județului Satu Mare, au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 11.350 de pachete cu țigări, în valoare totală de 132.800 lei.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, mai multe colete care conțineau 9.850 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 115.245 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și