Ascuns între munți, în interiorul Geoparcului Arouca, din patrimoniul UNESCO, podul de 516 metri lungime este suspendat la 175 de metri deasupra răului Paiva.

Înainte de ceremonia oficială de deschidere ce va avea loc duminică, cetățenilor din orașul apropiat Arouca li s-a permis, joi, să traverseze podul, construit din metal și sticlă.

Hugo Xavier a fost prima persoană care a urcat pe pod. „Mi-a fost puțin frică, dar a meritat”, a spus Xavier, ușurat, după traversare. „A fost extraordinar, o experiență unică și plină de adrenalină”.

Un alt localnic, Rui Brandao, a spus că a evitat să privească în jos, dar recomandă totuși experiența: „Vă sfătuiesc cu tărie să veniți, chiar dacă, la fel ca mine, aveți vertij. Trebuie să spun că nu am simțit așa ceva deloc”.

Structura, botezată „516 Arouca”, traversează defileul abrupt al râului Paiva, care este traversat în mai multe zone de 8 km de pasarele din lemn.

„Locuiesc aici și când am auzit prima dată despre proiectul podului, nu prea am crezut”, a spus Macio Soares. „Dar astăzi sunt foarte mândru că sunt aici, este o experiență unică”, a adăugat el.

„Chiar dacă construcţia podului a fost finalizată la mai înainte, această inaugurare este importantă deoarece ne permite să ne reluăm activitatea turistică', a declarat pentru AFPTV primarul oraşului Arouca, Margarida Belem, salutând deschiderea unei „atracţii fundamentale” pentru regiune.

Arouca 516 bate recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat, deținut din 2017 de Podul Charles Kuonen de la Randa, în Alpii Elvețieni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet