În cursul nopții trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, în jurul orei 02.30, pe direcția localității Costileva, la aproximativ 50 metri de linia de frontieră, un echipaj a observat patru persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România. De asemenea, polițiștii de frontieră au observat un autoturism de teren care se deplasa dinspre localitatea Costileva spre Ulma, fără a avea farurile aprinse

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor și a autoturismului, moment în care persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, iar șoferul autoturismului a demarat în trombă spre localitatea Ulma.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical și patru spre pneurile autoturismului, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

La fața locului au fost descoperite aproximativ 36 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 18.000 pachete cu țigări, în valoare de 210.600 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, au fost informate autoritățile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului.

O acţiune similara a fost declanșată, vineri, 24 aprilie a.c., în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, judeţul Maramureș. Astfel, în jurul orei 19.00, polițiștii de frontieră au descoperit, pe un drum neamenajat din localitatea Bocicoiu Mare, în apropierea unui imobil, un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România, în care nu se afla nicio persoană. În mașină au fost observate mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au transportat autoturismul la sediul SPF Sighetu Marmației pentru verificări. În mașină se aflau 2.200 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 25.740 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Totodată, autoturismul marca Dacia, în valoare de 4.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Maramureș pentru continuarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet