Astfel, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră au observat, în zona de frontieră, pe raza localității Borșa, jud. Maramureș, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând, în spate, colete voluminoase și care se îndreptau spre un autoturism de teren.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit, iar autoturismul a demarat în trombă.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii de frontieră au executat în plan vertical, cu armamentul din dotare, 9 focuri de avertisment, conform prevederilor legale, dar nici de această dată persoanele nu s-au supus somațiilor și profitând de întuneric și terenul accidentat, s-au dispersat în direcții diferite.

La fața locului, au fost descoperite 41 de baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Vișeu de Sus, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 20.450 pachete cu ţigări, marca Rothmans, în valoare de aproximativ 240.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

*************************************

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfăşurat în zona de responsabilitate, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au descoperit şi confiscat cantitatea de 26.460 pachete țigări, în valoare de aproximativ 300.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 26 aprilie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, pe sensul de intrare în România, două autoturisme, care aveau spaţii special amenajate în bordul acestora, în care transportau țigări de proveniență ucraineană.

În primul autoturism, condus de către cetățeanul ucrainean Mykhailo C., în vârstă de 50 de ani, poliţiştii de frontieră împreună cu reprezentanți de la autoritatea vamală au descoperit, ascunse și nedeclarate, în bordul maşinii, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 600 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

În al doilea autoturism, condus de către cetățeanul ucrainean Heorhii K., în vârstă de 33 de ani, a fost descoperită, tot în bordul mașinii, într-un spaţiu special amenajat, cantitatea de 450 pachete țigări, de aceeași proveniență, marca Kent.

În ambele cazuri, țigările în valoare totala 1.550 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorii auto au fost sancționaţi contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 lei. De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățenii ucraineni au primit interdicție de a intra în România pe o perioadă de 5 ani.

Tot ieri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza Lupcina, jud. Suceava, mai multe persoane care transportau colete voluminoase. La observarea lucrătorilor noștri, bărbații au abandonat baxurile și au fugit pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.960 pachete de țigări marca Marble, în valoare de 58.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și