Ieri, 17 iulie a.c., în jurul orei 11.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, sătmăreanul Z.S., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, ajutați de câinele polițist Pebaha, au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roțile din spate ale autoturismului, cantitatea de 476 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 2.142 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, autoturismul fiind reținut până la plata amenzii.

Tot ieri, 17 iulie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – județul Maramureș a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un autoturism de teren care se îndrepta dinspre localitatea de frontieră Bistra spre Dealul Hera, pe un drum neamenajat, în care au putut fi observate două persoane.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea autovehiculului în cauză, în vederea legitimării persoanelor din mașină, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, fapt pentru care au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinii, conform prevederilor legale.

Drept urmare, mașina a oprit, iar din interior au ieșit două persoane care au fugit în zona împădurită din apropiere. În autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Din primele cercetări, s-a stabilit că la activitatea infracțională a participat cetățeanul român I.C., în vârstă de 19 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Autoturismul cu țigări a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletele, s-a stabilit că acestea conțin 6.720 pachete țigări, în valoare de 78.600 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul în cauză în valoare de 5.000 lei a fost indisponibilizat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Sarasău și Izvoarele Sucevei au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.940 de pachete cu țigări (9.550 pachete la Sectorul Sarasău și 7.390 pachete la Sectorul Izvoarele Sucevei), în valoare totală de 198.300 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și