Ieri, 14 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control desfăşurate în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au identificat în trafic, pe raza localității Crăciunești, județul Maramureș, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, despre care se dețineau date că este implicat în transportul de țigarete din contrabandă.

În momentul observării autospecialei Poliției de Frontieră, șoferul mijlocului de transport a oprit brusc pe marginea carosabilului, a ieșit din mașină și a fugit printre casele din apropiere.

S-au luat măsuri de monitorizare a zonei în vederea reținerii șoferului, iar în autoturismul abandonat, frontieriștii au descoperit mai multe baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană.

Autoturismul a fost transportat la sediul sectorului, iar în urma inventarierii țigaretelor a rezultat cantitatea de 9.740 pachete (20 de baxuri) de proveniență extracomunitară în valoare totală de aproximativ 114.000 lei. Totodată, autoturismul în valoare 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției.

Pe timpul cercetărilor, a fost identificat și șoferul autoturismului, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 41 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet