Ieri, 1 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete.

Astfel, în jurul orei 21.50, colegii noştri au observat pe direcția localității de frontieră Crăciunești, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la malul râului Tisa spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, aruncându-se în apa râului Tisa.

Imediat, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, iar la scurt timp acestea ne-au informat faptul că au reținut pe malul ucrainean, un cetățean ucrainean îmbrăcat în costum de neopren.

Pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au descoperit 6 colete cu țigarete care au fost transportate la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 3.960 pachete țigări, de proveniență Belarus, în valoare de aproximativ 46.300 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 1 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcția localității Vicovu de Sus, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre interiorul țării mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 24 colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.980 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de aproximativ 140.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet