Realitatea este cruntă însă! Astăzi cititorii noștri ne-au informat că tone de gunoi este depozitat în apropierea râului Vișeu. La Petrova localnicii stau pregătiți să ”intervină”.

Prefectul județului, vicepreședintele CJ Maramureș, primarul din Petrova – toți știu, toți au fost anunțați.

Până acum toată lumea ridică din umeri iar mașinile firmelor de salubrizare continuă să depoziteze gunoiul acolo spre disperarea oamenilor!!! Aceștia susțin că se așteaptă căderea întunericului pentru a ”li se face vânt în râu”.

Iată ce ne spunea președintele CJ Maramureș în urmă cu câteva zile:

”Reprezentanții societăților de colectare a deșeurilor de la nivelul județului, respectiv Drusal SA, Herodot Grup SRL și Glod Sal SRL, au fost convocați la discuții în vederea găsirii celor mai eficiente soluții în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere și depozitarea acestora. Deși vechea conducere a Consiliului Județean Maramureș cunoștea faptul că rampa de gunoi amenajată la Sighetu Marmației își va sista activitatea din februarie 2021, nu s-a făcut niciun demers în această privință. Însă, iată că, în urma unei acțiuni în instanță, nu mai pot fi depozitate resturile menajere aici începând din această săptămână. Pentru a rezolva situația, în momentul de față, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a luat legătura cu conducerea administrațiilor din județele Bihor și Sălaj primind acordul ca deșeurile menajere să fie colectate și depozitate la Oradea și respectiv Zalău”, scrie vasiledale.ro

ACTUALIZARE IJP Maramureș

Azi, 31 decembrie a.c. polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de cei din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Leordina și criminaliști din cadrul Poliției municipiului Sighet Marmației, s-au deplasat pe raza localității Petrova unde, pe digul râului Vișeu, a fost depistată o autoutilitară care transporta mai mulți saci de plastic cu inscripția "pericol biologic".

A fost identificat șoferul, un bărbat din comuna Bârsana, angajat al unei societăți comerciale.

Primele verificări au relevat că sacii respectivi au fost încărcați de la o rampă neautorizată. Deplasați la rampa respectivă, polițiștii au găsit mai multe deșeuri menajere amestecate cu deșeuri periculoase, care provin dintr-o unitate spitalicească.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Maramureș.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii in vederea desfășurării activităților de colectare, tratare, transport, verificare și eliminare a deșeurilor periculoase, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și