Ieri, 26 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și a traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 18.00, lucrătorii noștri au oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Botiz, un autovehicul marca Peugeot Boxer, înmatriculat în Ungaria. Acesta era condus de către N. B. în vârstă de 23 de ani, care are dublă cetățenie, maghiară și ucraineană.

La controlul efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul de marfă mai multe colete voluminoase. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii microbuzului la sediul Poliției de Frontieră Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

În urma controlului efectuat asupra microbuzului s-a constatat că, pe părțile laterale și în spatele acestuia se aflau role de hârtie împachetate în folie transparentă, destinate uzului casnic. În spatele acestora se aflau mai mulți saci cu rafie, plini cu pachete cu țigări, de diferite mărci. La inventariere a rezultat cantitatea de 35.870 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 419.680 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activității infracționale.

Totodată, microbuzul în valoare de 18.800 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei. Cercetările sunt derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, pe numele șoferului fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Azi dimineață polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.20, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat pe direcția localității Sighetu Marmației, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Astfel, la fața locului a fost descoperit un număr de 30 de colete cu țigări, ambalate în folie de culoare neagră. Baxurile cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 22.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 263.100 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere ilegală a frontierei de stat, efectuându-se, totodată, verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Lucrători din cadrul aceluiași sector au descoperit, tot azi, la ora 06.00, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Bocicoiu Mare, județul Maramureș, încă 5 colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Baxurile descoperite au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.500 pachete cu ţigări în valoare de 29.250 lei. În cauză, se fac cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a celor vinovați.

Ieri, 26 martie a.c., în jurul orei 08.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localității Vișeu de Sus, judeţul Maramureș, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România.

Mașina era condusă de către cetățeanul român C. Z., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza județului Harghita, iar în urma controlului efectuat asupra acestuia au fost descoperite, în spatele scaunelor din față, mai multe pachete cu țigări.

În continuare, s-a luat măsura conducerii șoferului împreună cu mașina la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor din mașină, a rezultat cantitatea de 700 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 8.200 lei, marfă pentru care cetățeanul român nu a putut prezenta documente de proveniență.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activității infracționale.

De asemenea, autoturismul în valoare de 33.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, până la finalizarea anchetei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și