”Aceasta de acum este doar o călătorie la bordul unei mașini, care unora încă le este dragă. Este pentru a verifica și poate demonta mitul răspândit că la noi nu se poate și că ale noastre lucruri nu sunt ca ale lor. În plus, se împlinesc 50 de ani de când o mașină din asta a călcat ultima dată prin Africa”, ne-a relatat Ioan Pogăcean.

Aventura lor este documentată pe pagina de Facebook ”Călător în jurul lumii”.

Cuplul de clujeni a intrat în Africa pe la Tanger, Maroc, în 21 octombrie. ”Mă gândesc să nu fac pene... Asta ca plan principal, dacă totuși fac pene (dar nu voi face) am cameră de rezervă și două leviere de toată frumusețea. Dar și rezerva îi bună, are aer din ăla bun de pe vremea când șmecheria era să mergem la mare”, au fost primele gânduri ale lui Ioan Pogăcean, pe pagina ”Călător în jurul lumii”.

IMS -ul atras atenția rapid unui polițist din Maroc. Culoarea verde a ARO -ului l-a dus cu gândul la o mașină militară. ”După ce ne-au dat drumul să plecăm, a venit un polițist și zice să tragem pe dreapta. M-a întrebat dacă-i mașină militară, i-am zis că a fost și atunci a adus un câine care să detecteze arme și muniții”, a mai spus clujeanul.

Traseul expediției trebuie să evite zone precum Algeria, care are granița închisă, sau Libia, unde este război.

Citește tot articolul pe stiridecluj.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și