Ieri dimineață, 04 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.30, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, un autoturism de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea la control a mașinii, efectuând somaţiile legale prin voce, însă șoferul nu s-a supus, continuându-și deplasarea în viteză, moment în care colegii noștri au executat trei focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, cu respectarea prevederilor legale.

Întrucât nici de această dată mașina nu s-a oprit, polițiștii au trecut la urmărirea acesteia, fiind descoperită abandonată, la scurt timp, în lunca răului Suceava.

Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare se ridică la suma de 57.915 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracţională în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Un alt echipaj al Poliției de Frontieră, din cadrul aceluiași sector, a descoperit, la sfârșitul săptămânii trecute, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Sadău, județul Suceava, 12 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care erau ascunse sub mai multe crengi de copaci.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.978 pachete de ţigări în valoare de 69.943 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și