Ieri, 31 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.00, colegii noştri au observat, la aproximativ 1.000 de metri de la linia de frontieră spre interior, pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase îndreptându-se spre un imobil abandonat, pentru a le depozita.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce. În urma acțiunii, au fost reținuţi doi cetăţeni români, în vârstă de 15, respectiv 35 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Satu Mare, care au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. De asemenea, în zonă au fost descoperite 18 colete cu țigări, de proveniență Duty-Free. În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 12.500 pachete țigarete în valoare de 146.250 lei.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 31 martie a.c., în jurul orei 8.00, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului – ITPF Sighetu Marmației, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, fiind observate, pe direcţia localităţii Valea Vișeului, județul Maramureș, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Deoarece personale în cauză nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă nici de această dată nu s-au oprit.

Totodată, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite 16 colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.000 pachete cu țigări cu timbru Duty-Free.

Ţigările în valoare de 93.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

În data de 30.03.2021, în jurul orei 19.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în România, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, la volanul unui microbuz Mercedes - Benz, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de prăjituri, cantitatea de 1.800 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 2.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet