Ieri, 14 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localității Vadu Izei, județul Maramureș, a unui autoturism înmatriculat în Norvegia.

La observarea patrulei Poliției de Frontieră, șoferul a virat brusc pe o stradă secundară, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea mijlocului de transport.

După câteva sute de metri, colegii noștri au observat că mașina marca Citroen a oprit, iar conducătorul auto a ieșit din autovehicul și a fugit spre pădurea din apropiere.

Polițiștii de frontieră au somat șoferul să se oprească însă acesta nu s-a supus, fapt pentru care s-a tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-a oprit.

În interiorul autoturismului abandonat au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport la sediul serviciului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor descoperite în mașină a rezultat cantitatea de 7.000 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 81.900 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul țigărilor, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră, iar în continuare se fac verificări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în vederea documentării întregii activități infracționale și reținerea tuturor persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet