În ziua de 22 mai a.c., în jurul orei 01.55, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Brodina a observat, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 30m de frontiera de stat, pe direcţia comunei Straja, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat autoturismul şi coletele cu ţigări şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean.

Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au tras zece focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale, însă aceştia au fugit în Ucraina.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Astfel, au fost descoperite mai multe colete cu țigări şi un autoturism marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie. Atât maşina cât şi ţigările au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

În urma inventarierii ţigărilor din autoturism cât şi a coletelor găsite în zonă, a rezultat cantitatea de 33.950 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 397.215 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul de teren a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în continuare se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 21 mai 2019, în jurul orei 9.00, un echipaj mobil de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen Sharan.

Autoturismul era condus de către un cetățean roman, iar în acesta se mai aflau ca pasageri două persoane, domiciliate pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, în bagajele personale ale unui pasager, 310 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 3.600 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet