Pe paginile de socializare ale sindicaliștilor din poliția de frontieră din Maramureș au fost postate fotografii și imagini video care pur și simplu te lasă fără cuvinte. Oameni care sunt nevoiți să parcurgă kilometri întregi prin zapada până în brâu, pe un teren accidentat și în condiții meteo total neprielnice.

Nu le plângem de milă, însă nici acești polițiști de frontieră maramureșeni nu sunt sclavii nimănui. Credem cu tărie că granița Maramureșului cu Ucraina a fost pur și simplu uitată de mai marii care conduc din birourile calde ale Ministerului, dar și ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

”La SPF Sighetu Marmatie cei din conducere considera ca asa e eficient sa execute politistii de frontiera misiunile in anul 2019 -pe jos,intre 8 si 10 ore in zapada. Cred ca si acum cateva sute de ani erau conditii mai bune pentru cei ce pazeau frontierele” este mesajul postat de un polițist de frontieră din Maramureș.

Consemnăm și ce au spus sindicaliștii din poliția de frontieră română după ce au văzut fotografiile și imaginile video:

”Politistii de frontiera de la S.P.F Sighetu Marmatie se confrunta de ani de zile pe langa problemele cu contrabandistii si cu o ignoranţă totala a conducerii fata de problemele lor si anume : conditiile de munca care sunt groaznice mai ales pe timpul iernii . Mofturi cum ar fi posibilitatea de a servi o masa calda , de a folosi o toaleta, lucruri normale in zilele noastre nici nu pot fi luate in discuţie , conducerea doreste „eficienţă maximă” cu resurse minime, adică exploatarea excesivă a resursei umane!!!!” scriu cei de la SNPF.ro.

Concluzia este dată de aceeași polițiști sindicaliști: ”Toată lumea se plânge că nu suntem primiţi în Schengen. Auzim tot felul de explicaţii care de care mai fanteziste. Ba că din cauza jocurilor politice la nivel european, ba din cauza nu stiu căror interese naţionale sau internaţionale. Nimeni nu spune adevărul. Numai noi poliţiştii de frontieră ştim adevărul şi în ce condiţii lucrăm. Cum putem să devenim ultima frontieră europeană când ne desfăşurăm activitatea ca în anii ’90. Au trecut 30 ani totuşi. Tehnologii şi echipamente învechite, manageri învechiţi, concepţii sovietice.

Dacă stăm bine şi ne gândim nici măcar teoria sau practica posturilor/patrulelor după care lucrăm în prezent nu au fost redefinte sau actuzalizate cu provocările poliţieneşti actuale. Lucrăm după acelaşi model învechit grăniceresc. Stăm şi ne gandim cine ar putea moderniza teoria acţiunilor de frontieră când la nivelul IGPF e plin de generali, colonei care au văzut frontiera în reviste sau din maşinile cu care vin în control.

Ei sunt cei aroganţi care întomesc Concepţii de supraveghere şi control ai frontierei, fără să se consulte cu nimeni. Calulează viteze de patrulare, distanţe, moduri de acţiune dar le e straină realitatea frontierei. Frontiera nu e matematică sau liniuţe pe hartă. Ruşine să vă fie domnilor. Coborâţi în frontieră şi veţi vedea cu adevărat problemele/provocările poliţiştilor de frontieră. Cei care au participat la evaluările Schengen ştiu că europenii nu sunt proşti. Au remarcat spoiala de tip ceauşist şi şi-au dat seama că suntem în urmă. Nu au spus-o faţiş pentru că sunt diplomaţi. Întreaga vină este numai a voastră domnilor manageri IGPF! RUŞINE!!!”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet