Spitalele sunt pline, pacienții duc lipsă de oxigen și de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unitățile medicale, ambulanțele sunt insuficiente iar crematoriile nu mai fac față. Dimensiunea dezastrului este atât de mare încât miile de cadavre sunt incinerate în crematorii improvizate, amplasate în parcuri, parcări și pe străzile mai multor orașe, potrivit BBC.

Doar luni, peste 2.700 de persoane și-au pierdut viața după ce au contractat virusul iar marți, India a înregistrat peste 1.000 de noi decese.

Totodată, țara a raportat marți 323.144 de noi cazuri de coronavirus, în ușoară scădere față de ziua precedentă, când a înregistrat un record mondial de peste 352.000 de cazuri în doar 24 de ore.

Cu toate acestea, se crede că adevăratele cifre sunt mult mai îngrijorătoare, atât în cazul deceselor, cât și al cazurilor noi. Potrivit unei anchete realizate de postul de televiziune NDTV, doar în ultima săptămână, în New Delhi, au existat cel puțin 1.150 de decese care nu au fost incluse în cifrele oficiale. De asemenea, alte investigații au indicat exemple similare în toată țara, nu doar în capitală.

Cadavrele, incinerate în crematorii improvizate în parcuri și parcări

În aceste condiții, oamenii sunt disperați iar cei care și-au pierdut rudele au apelat la instalații improvizate în aer liber pentru îngroparea și incinerarea în masă a persoanelor decedate, după ce casele de pompe funebre au fost copleșite de numărul mare de morți. Astfel, cetățenii au început să construiască crematorii în parcuri, în parcări și pe străzi pentru a-și putea înmormânta persoanele dragi. Totodată, se caută în continuare locuri în care acest ritual să aibă loc.

Atât de multe trupuri neînsuflețite sunt incinerate în capitala indiană, încât autoritățile au primit cereri de a începe tăierea copacilor din parcuri pentru a fi folosiți la rugurile funerare.

Persoanele care lucrează în crematoriile din New Delhi sunt și ele copleșite. Potrivit unui angajat, dacă până acum incinerau 20 de persoane pe zi, acum numărul a crescut la 60-70 de cadavre incinerate. Practic, de dis de dimineață și până la miezul nopții, crematoriile funcționează non-stop.

Chiar și cu un program prelungit și cu noi spații de incinerare construite, efortul este în continuare unul extrem de intens care arată gravitatea situației cu care India se confruntă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet