"Am fost avertizaţi dimineaţa devreme de Ministerul Sănătăţii şi am trimis trei medici la bord pentru a lua probe", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a AFL (centrul sanitar) din Civitavecchia. Purtătorul de cuvânt al Costa Crociere a confirmat pentru AFP că "la bord se află circa 6.000 de pasageri", ceilalţi fiind membri ai echipajului.

Probele vor fi analizate la spitalul Spallanzani din Roma, specializat în boli infecţioase, a precizat purtătoarea de cuvânt a ASL. Rezultatele urmează să fie cunoscute pe parcursul zilei de azi.

Medicul aflat la bordul Costa Smeralda, nava-amiral şi una dintre cele mai mari ale companiei Costa Crociere, semnalase joi dimineaţa autorităţilor portuare italiene prezenţa la bordul navei a unui cuplu de chinezi, femeia prezentând simptome care puteau indica febră mare şi tuse.

Compania de croaziere a confirmat într-un comunicat că "a activat protocolul sanitar pentru un caz suspect, cu privire la o turistă din Macao, aflată la bordul Costa Smeralda". Femeia în vârstă de 54 de ani a fost "plasată în izolare" în infirmeria navei alături de partenerul ei, potrivit Costa Cruises.
Cuplul a ajuns la Milano pe 25 ianuarie din Hong Kong şi s-a îmbarcat la Savona (Italia), nava făcând opriri la Barcelona (Spania) şi Marsilia (Franţa), potrivit presei italiene. Costa Smeralda a ajuns în Civitavecchia joi dimineaţă din Palma de Mallorca (Spania "pentru o croazieră de o săptămână pe Mediterana", a precizat compania.

"Până în prezent, toate cazurile (suspecte) analizate au dat rezultate negative. Sistemul (sanitar italian) este pregătit dacă există vreun caz de infectare cu noul coronavirus ", a declarat joi în faţa presei Silvio Brusaferro, preşedintele Institutului superior de sănătate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și