Reprezentanții ONG-ului Kola Kariola, împreună cu polițiștii și reprezentanții DSV Maramureș, au pătruns într-un adăpost public ai câinilor fără stăpâni din Țara Lăpușulului.

Ce au găsit acolo este greu de descris în cuvinte. De aceea lăsăm imaginile video și fotografiile să vorbească. Să mai spunem că anchete au fost deschise, inclusiv penale.

Adăpostul va fi demolat cu buldozerele Primăriei Târgu Lăpuș.ACTUALIZARE: Ce spune IPJ MARAMUREȘ

În urma unei sesizări primite din partea unei organizații neguvernamentale, astăzi, 11 ianuarie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Maramureș, împreună cu polițiști de la Poliția orașului Târgu Lăpuș și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au descins la o locație din Târgu Lăpuș, unde existau informații că există un adăpost improvizat și mai mulți câini sunt ținuți în captivitate în condiții improprii.

La fața locului, în patru cuști improvizate, au fost găsite 12 exemplare canine, care au fost ridicate și predate unui adăpost administrat de Primăria municipiului Baia Mare, iar spațiul respectiv a fost dezafectat.

Din primele cercetări a reieșit că animalele nu aveau stăpân și că ar fi fost ridicate din orașul Târgu Lăpuș.

Cercetările continuă, urmând ca, la finalizarea lor, să fie dispuse măsuri legale.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și