"Am pregătit o serie de măsuri. Este pregătită o tabără de refugiaţi începând cu astăzi (vineri n.red.), pe stadionul municipal Sighetu Marmaţiei, unde vor fi instalate corturi de către ISU. Practic, această zonă va fi o zonă de triere, urmând ca refugiaţii care vor veni şi vor cere azil politic în România să fie duşi spre spaţiile de cazare adecvate. Vom asigura toată infrastructura necesară. Consiliul Judeţean va finanţa tot ceea ce înseamnă partea de alimentaţie, îmbrăcăminte, medicamente, produse de igienă şi aşa mai departe, inclusiv cazarea. (...) Au fost identificate peste 3.000 de locuri de cazare în judeţ", a spus Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ Maramureş a precizat că din fondul de rezervă a fost pregătită suma de 5 milioane de lei pentru logistica necesară posibililor refugiaţi din Ucraina.

"La nivelul Consiliului Judeţean am pregătit un fond de rezervă de 5 milioane lei pe care vom putea să-l utilizăm în această perioadă de criză şi sunt convins că dacă resursele nu vor fi suficiente, Guvernul va sprijini şi el. (...) Vreau să vă spun că de ieri până astăzi au fost evaluate toate resursele de care avem nevoie în această perioadă, astfel încât să putem primi refugiaţii din Ucraina. Este foarte important ca România, Maramureşul să sprijine refugiaţii - copiii, familiile, nepoţii - care în această perioadă trec graniţa în România", a mai spus Ionel Bogdan.

Acesta a subliniat că la nivelul CJ a fost formată o celulă de criză în contextul situaţiei din Ucraina.

De asemenea, ISU Maramureş a precizat că are posibilitatea să pună la dispoziţie în caz de necesitate 33 de corturi pentru refugiaţi în care se poate efectua trierea, servi masa sau alte activităţi impuse de situaţie.

Totodată, Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) a confirmat că poate deservi zboruri militare, medicale sau charter în caz de necesitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și