Ieri, 26 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, polițiștii de frontieră în cooperare cu reprezentanții Secției 5 Poliție Rurală Ocna Șugatag au identificat și oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Oncești, județul Maramureș, un autoturism înmatriculat în România, despre care se dețineau date că este implicat în transportul de țigarete din contrabandă.

La volanul autoturismului se afla un maramureșean în vârstă de 45 de ani, iar în interiorul acestuia au fost descoperite patru colete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii încărcate cu țigări, împreună cu șoferul, la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigaretelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete de proveniență Duty-Free, în valoare totală de 35.100 lei. Totodată, autoturismul în valoare 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, în data de 25.09.2021, pe direcția localității Nisipitu, pe un drum forestier, un autoturism de teren abandonat, fără numere de înmatriculare, în care au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Mijlocul de transport încărcat cu baxurile cu țigări a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.500 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 181.350 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 5.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet