În data de 17.12.2019, începând cu ora 13.20, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Satu Mare, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu și a Serviciului Teritorial a Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au efectuat cinci percheziții domiciliare la imobile de pe raza localităților Halmeu și Porumbești, jud. Satu Mare.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit și ridicat în vederea confiscării de la domiciliile a doi cetățeni români, ambii în vârstă de 26 de ani, cantitatea de 8.464 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, 11 telefoane mobile, două stații de emisie-recepție, o armă cu aer comprimat și diferite sume în lei și valută (45.000 lei si 29.300 euro).

Ţigările, în valoare de peste 99.000 lei, precum și celelalte bunuri au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Celor doi sătmăreni li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz, față de cei doi fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la finalizare sa fie luate masurile legale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au depistat abandonat, pe direcția localității Falcău, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A6, care era încărcat cu colete care conțineau țigări de contrabandă de proveniență ucraineană

Autoturismul şi coletele cu țigări de proveniență ucraineană au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.500 pachete cu țigări.

Țigările în valoare de 157.950 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul în valoare de 12.000 lei folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet